Wielkanocny barszcz biały z chrzanem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 białe kiełbasy,2 kiełbasy wędzone ( suche , nie twarde typu swojska )

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18%,¾ litra wywaru z gotowania białej kiełbasy ( lub wędzonki , lub i tego i tego )

  • Barszcz biały

    1 torebka
  • chrzan tarty

    4 łyżeczki
  • schab pieczony

    4 plastry
  • wędzonka

    2 plastry (gotowanej)
  • pieprz czarny mielony

  • jaja na twardo

    4 szt.
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do wywaru . Gotować 10 minut .Doprawić pieprzem, majerankiem i chrzanem .Włożyć pokrojone kiełbasy , mięso, wędzonkę .
Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki .
Ja w tym roku dodałam trochę białego tartego chrzanu , i trochę chrzanu Wasabi .Smakuje to w zasadzie bez zmian ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce jajka włożonego do zupy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 01.04.2014 15:56
ale kolorowa zupka
Jaheira11 02.04.2011 22:37
bardzo lubię
danusia19671 15.03.2011 15:29
Zjadłabym taki barszczyk

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat