Wielkanocny barszcz biały

Wielkanocny barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat barszczu białego

    1 butelka
  • liść laurowy

  • ząbek czosnku

  • ziele angielskie

    3-4 ziarenka
  • świeży starty chrzan

    2 łyżki
  • biała kiełbasa

    2-3 pętka
  • zwykła kiełbasa

    250 g
  • wędzony boczek

    15 g
  • sól

  • majeranek

  • kostka rosołowa

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:
Do dużego garnka wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia. Białą kiełbasę kroimy w plasterki, zwykłą w kostkę. Dorzucamy do wody. Dodajemy przyprawy i gotujemy około 20 minut. Dolewamy koncentrat barszczu białego i mieszamy a nastepnie zabielamy śmietaną.
odajemy z jajkiem gotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

31.03.2012 21:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat