Wielkanocny Baranek cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    50 g
  • mąka

    0,5 szklanki
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    5 łyżeczek
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • aromat cytrynowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na jednolitą masę. Dodać sól, jajko i ponownie ucierać. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do powstałej masy i ciągle ucierając dodawać olejek. Formę do pieczenia natłuścić a następnie wlać ciasto. Piec ok 30 min w temp. 180\'C. Gotowego baranka pozostawić do przestygnięcia a następnie za pomocą pisaków do ciast udekorować wg uznania. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 07.04.2014 18:44
ale on wesoły
olkaaa 13.09.2013 07:39
wygląda super
Natalia/tubisiek 20.05.2013 20:58
wyszedł prześlicznie :)
czekoladka_m 02.05.2013 10:18
Ale słodziak:)
Motorek 15.02.2013 08:40
piękny
RenataZ-et 03.01.2013 20:48
śliczny :)
Angelika10 13.11.2012 08:30
świetny
daria2911 07.04.2012 11:41
piękny
cooleczka 18.02.2012 19:49
ładny :)
cooleczka 18.02.2012 19:49
ładny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat