Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne zajączki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 13 dag
cukier 1/2 szklanki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne zajączki

dodatkowo:
kolorowy lukier
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jajka i mleko. Foremki do zajączków wysmarować tłuszczem i wysypać tarta bułką, następnie napełnić do 3/4 wysokości ciastem.
Piec w temp. 180 st około 25 min po upieczeniu i wystudzeniu ostrożnie wyjąć z foremek i ozdobić kolorowym lukrem ja użyłam lukrowych pisaków.
Z tej porcji mi wyszły trzy zajączki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.08.2013 11:36
musze wypróbowac
iwi 04.04.2013 10:11
Ozdoba wielkanocnego koszyka.
malaczarna23 04.04.2013 09:36
śliczne zajączki
Paolcia 04.04.2013 09:26
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak