Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne roladki z szynki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 6 plasterków
śmietana gęsta 1 szklanka
chrzan tarty 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne roladki z szynki

Wykonanie:
Śmietanę ubić z chrzanem, sokiem z cytryny i solą do smaku. Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wrzątku żelatynę i wymieszać. Szynkę zwinąć w ruloniki i nadziewać kremem chrzanowym. Ułożyć na ozdobnym talerzyku, podawać na śniadanie Wielkanocne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.04.2015 08:38
Smaczne :) U mnie często z dodatkiem jajka.
dodi 31.03.2015 09:56
ślicznie wyglądają
jasiek 30.03.2015 22:20
bardzo świątecne
pajbek 30.03.2015 19:48
Fajny pomysł :-)
Babeczka35 30.03.2015 19:41
Pyszne roladki:)
halina17 30.03.2015 18:57
Dobre roladki.
wwwiolka 30.03.2015 18:48
Bardzo fajny przepis.
misia53 30.03.2015 17:56
smacznie się prezentuje
Janina 30.03.2015 15:22
Fajny pomysł;)
barbara11561 30.03.2015 15:12
pyszna świąteczna przekąska:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak