Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne muffinki
Kroki postępowania
Szpinakowe ciasto wykładamy do przygotowanych foremek na muffiny. Ciasto wykładamy do ¾ ich wysokości. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 25 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy.
ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w ok 1/3 szklanki wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier. Gdy ten dokładnie się połączy wlewamy żelatynę. Całość dokładnie miksujemy.
Gotową śmietankę przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy ją na ścięte babeczki. Wierzch posypujemy od razu dokładnie pokruszonym ciastem. Od razu też wbijamy jajka czekoladowe w śmietankę, aby się przykleiły.
Całość posypujemy kwiatuszkami.
Muffinki odkładamy w chłodne miejsce na około 30 minut, aby śmietanka dokładnie zastygła. Gotowe!