Wielkanocne kotlety mielone

Wielkanocne kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    80 dag
  • bułka czerstwa

  • mleko

    1\\2 szklanki
  • cebula

  • żółty ser

    12 dag
  • wędzona szynka

    10 dag
  • jajko

  • keczup pikantny

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • papryka czerwona

  • przyprawa do mięsa wieprzowego

  • szynka wędzona

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umytą kroimy na 5 pasków , cebulkę kroimy w kosteczkę . Mięso najpierw łączymy z odciśniętą bułką czerstwą , posypujemy przyprawą do mięsa , dodajemy jajko, cebulą i pieprzem , posolić i dobrze ręka wymieszać . I z tej masy robimy kotlety- bardzo płaskie .Ser kroimy na 15 plasterków o wielkości 4 na 3 cm . Tak samo kroimy szynkę , na każdym kotleciku [płaskim] wkładamy plasterek szynki i plasterek sera a następnie paseczek papryki . Całość przykryć drugim płaskim kotlecikiem i dobrze zlepić brzegi. Dopiero teraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu , kotlety musimy smażyć bardzo długo i na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

23.11.2012 00:15
CIEKAWY PRZEPIS

IKrakowianka

03.10.2011 08:04
pyszne

ElizaT

29.03.2011 22:40
w sam raz o czasie przepis dałaś! zaraz święta !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat