Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka z pastą z pora i pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
por (biała część) 1 sztuka
majonez 3 łyżki
pieczarki 200 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka z pastą z pora i pieczarek

Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Pora kroimy w plasterki.

Pieczarki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Do salaterki przekładamy pora, starte pieczarki.

Dodajemy majonez i dokładnie łączymy składniki. Sałatkę doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Przygotowaną sałatkę kładziemy na jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.03.2016 00:04
Takie lubię
petronella 11.03.2016 18:23
znany przepis od bardzo dawna
endzi
endzi 11.03.2016 10:31
Moze byc smaczne !
agi0911 08.03.2016 06:26
Bardzo dziękuję za miłe komentarze.
ada.la 07.03.2016 21:11
ciekawy farsz
Konczi 07.03.2016 07:48
fajny pomysł na jajka
JulkaTomeczek 06.03.2016 22:45
Zapachniało świętami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak