Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
sałata zielona 4 duże liście
rzeżucha według uznania
majonez 1 płaska łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.


1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Sałatę i rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Żółtka, majonez, sałatę i rzeżuchę miksujemy blenderem na gładką masę, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.05.2017 19:55
Dziękuję:)
KORAL 26.03.2016 09:01
Śliczne , smaczne wiosenne jajeczka :)
Babeczka35 25.03.2016 20:02
Dziękuję:)
gusia1000 24.03.2016 21:10
Dobre jajka.
Babeczka35 24.03.2016 19:32
Dziękuję:)
Róża1 24.03.2016 16:46
bajecznie wyglądają !!!!
Anna169Hosz 24.03.2016 12:17
Wiosenne, lubię rzeżuchę:)
AZgotuj 24.03.2016 11:32
z rzeżuchą na pewno świetnie smakują :)
pestka 24.03.2016 11:00
pyszne śniadanie
Habibi 24.03.2016 09:16
Lubię i robię podobne z różnych zielonych nowalijek :)
Krystyna32 24.03.2016 09:06
bardzo apetyczne
Marta1986 24.03.2016 07:40
bardzo smaczne
Babeczka35 24.03.2016 06:23
Dziękuję:)
Maridka19 24.03.2016 06:05
Super pomysł i ten kolorek :) Pięknie się prezentują :)
jagoda5913 24.03.2016 00:26
dobry pomysł
halina17 23.03.2016 22:58
Lubię faszerowane jajka.
Babeczka35 23.03.2016 22:53
Dziękuję:)
2milutka 23.03.2016 22:40
apetyczne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak