Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jaja z farszem pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pieczarki 4 sztuki
koperek 1/2 pęczku
majonez 3-4 łyżki
kiełki lucerny 1/2 opakowania
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kolendra do dekoracji
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jaja z farszem pieczarkowym

Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie.

Gdy przestygną obrać ze skorupki i przekroić wszystkie na pół.

Pieczarki posiekać na drobne kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem na oliwie. Doprawić do smaku.

Z jajek wyjąć żółtka. W misce wymieszać je z majonezem dodać pieczarki z cebulką i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu.

Ozdobić listkami świeżej kolendry.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 20.03.2013 05:56
super propozycja, pięknie wyglądają
Bernadeta1 20.03.2013 00:25
wyglądają bardzo smakowicie
misia53 19.03.2013 22:51
jaja na czasie a jeszcze tak pięknie podane.....
Kamila6 19.03.2013 17:24
wyglądają świetnie!
Megg 19.03.2013 12:08
super pyszne na święta :)
Zdzisław 19.03.2013 11:29
dla mnie cały rok moge jeść takie smaczne jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak