Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 110 g
masło 110 g
cukier drobny 100 g
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
śmietana kremówka 120 ml
cukier puder 1-2 łyżki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
migdały w czekoladzie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne babeczki

Przesiać mąkę, dodać masło, cukier drobny, jajka, proszek do pieczenia i ekstrakt z wanilii - całość zmiksować na gładką masę. Czekoladę posiekać drobno i wmieszać do ciasta.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Cisto wyłożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości foremek. Piec przez 20 min. Wystudzić.

Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Ozdobić nią babeczki wyciskając za pomocą rękawa cukierniczego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak