Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
brokuł
20 dag -
cukinia
20 dag -
groszek zielony
30 dag -
bulion warzywny
1/2 l -
sól
-
pieprz
-
śmietana
4 łyżki -
natka pietruszki
Serowe zajączki
-
mąka
5 dag -
proszek do pieczenia
1 szczypta -
parmezan starty
2,5 dag -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
pieprz
-
kminek
-
białko do smarowania
1
Sposób przygotowania
W misce mieszamy składniki na ciasto i zagniatamy na kulkę. Chłodzimy min pół godziny. Wałkujemy ciasto i wycinamy zajączki. Smarujemy białkiem, z pieprzu robimy oczka i nosek, z kminku wąsiki. Pieczmy ok 8-10 min na złoto w nagrzanym piekarniku do 180st.
Zupę nalewmay do miseczek, robimy kleksy ze śmietany, zaciągamy widelcem, układamy zajączki i posypujemy natką pietruszki.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)