Wielkanocna zupa chrzanowa

Wielkanocna zupa chrzanowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka parzona

    1 kg
  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • kiełbasa śląska

    1 kg
  • jajka ugotowane na twardo

    15 szt
  • śmietana

    1 duża
  • chrzan ze słoika

    1 słoiczek
  • woda

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wielkanocna zupa chrzanowa foto
Szynkę świeżą pieczemy wg przepisu
Szynkę parzoną i kiełbasę gotujemy w wodzie, która będzie później wywarem
Krok 2 - Wielkanocna zupa chrzanowa foto
Szynkę gotowaną, szynkę ugotowaną przez nas, jajka i kiełbasę kroimy w kostkę, a następnie Wszystko wrzucamy do garnka
Krok 3 - Wielkanocna zupa chrzanowa foto
Do małego garnuszka odlewamy trochę wywaru, a następnie dodajemy chrzan i śmietanę. Mieszamy i wlewamy do zupy.
Krok 4 - Wielkanocna zupa chrzanowa foto
Całość doprawiamy solą, ewentualnie dodajemy chrzanu.
Zupę trzymamy pod przykryciem, aby chrzan się nie ulatniał
asiczekz
Na talerzu można do zupy dołożyć twarożek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

13.04.2015 09:00
czy to TA chrzanowa z przepisu od Mamy?? :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat