Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna szynka po staropolsku

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe z szynki 1 kg
Zalewa:
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 7 ząbków
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 4 łyżki
przyprawa po staropolsku
woda zimna 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna szynka po staropolsku

Zalewa;do wody dodać przyprawy ,sól i wymieszać.Mięso oczyścić ,umyć i włożyć do zalewy na 3-4 dni Przechowywać w zimnym miejscu.Wyjąć mięso osuszyć i natrzeć całe mięso przyprawą,odstawić na godzinę do lodówki.Włożyć do rękawa do pieczenia szczelnie zamknąć .Piec w 190 st około 1 godziny.Po upieczeniu zostawić na pół godziny w rękawie a następnie wyjąć i odłożyć do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.04.2013 11:28
Wspaniale przygotowana szyneczka.
Ewelina47 09.05.2012 09:28
wygląda pysznie
kuklik 20.04.2012 19:38
pycha
ben-ka 12.04.2012 14:03
Taką szyneczkę to i ja lubię:}
Rybciia 12.04.2012 13:53
smaczna :-)
MAR3STA 11.04.2012 11:21
ekstra szyneczka
barbara11561 06.04.2012 00:26
przepyszna
Krystyna32 05.04.2012 08:27
pycha
czekoladka_m 04.04.2012 19:25
oj tak, na święta szynka musi być:)
Piotr24 04.04.2012 18:22
apetyczna, przepis warty wypróbowania
Emilia22 04.04.2012 17:42
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak