Wielkanocna sałatka Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    10 szt
  • tortellini

    250 g z wędzonym boczkiem
  • por

    15 cm
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • pomidorki koktajlowe

    15 szt
  • szpinak świeży

    2 garście
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżeczka w proszku
  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu.
Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę.
Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać.
Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy.
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.
ZEWA
jeśli nie macie musztardy w proszku użyjcie zwykłej

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat