Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna pieczeń rzymska z jajkiem

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 7 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna pieczeń rzymska z jajkiem

Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy,obieramy i odcinamy końcówki. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek. Z mięsa wyrabiamy masę, dodajemy do niego pozostałe surowe jajka, podsmażone warzywa, musztardę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku pieprzem, solę, papryką słodką i papryką ostrą. Połowę masy wykładamy do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, na masie układamy gotowane jajka i przykrywamy pozostałą masą mięsną. Po wierzchu posypujemy tymiankiem i kminkiem. Foremkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.04.2015 09:52
uwielbiam takie pieczenie
Bernadeta1 20.01.2015 18:09
bardzo ciekawy przepis na pyszną pieczeń
Wacław 19.01.2015 10:51
pyszna pieczeń,tez taką robiłem
Mira85 15.01.2015 14:41
Pyszny przepis
VioletoweKucharzenie 15.01.2015 09:09
super przepis na zbliżającą się Wielkanoc
Janina 14.01.2015 17:50
Super mięsko;)
bhb8 14.01.2015 17:05
wygląda apetycznie :)
Justi2401 14.01.2015 17:05
Bardzo lubię, u nas na tę pieczeń mówi się "klops" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak