Wielkanocna pieczeń

Wielkanocna pieczeń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fix do kotletów mielonych

    1
  • przyprawa do potraw

    1łyżeczka
  • natka pietruszki

    1łyżka
  • polędwica wieprzowa

    1
  • olej

    łyżka
  • pieprz

  • cielęcina

    500g mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso połączyć z fixem i natką pietruszki.Polędwicę natrzeć jarzynką i pieprzem.Na rozgrzanym oleju usmażyć polędwice około 10min.Z masy miesnej uformować prostokąt na folii aluminiowej,w środku umieścić polędwicę .Zwinąć .Do wysmarowanej formy włożyć pieczeń .Piec okolo 45min.Podawać na zimno lub gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat