Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna pieczeń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fix do kotletów mielonych 1
przyprawa do potraw 1łyżeczka
natka pietruszki 1łyżka
polędwica wieprzowa 1
olej łyżka
pieprz
cielęcina 500g mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna pieczeń

Mięso połączyć z fixem i natką pietruszki.Polędwicę natrzeć jarzynką i pieprzem.Na rozgrzanym oleju usmażyć polędwice około 10min.Z masy miesnej uformować prostokąt na folii aluminiowej,w środku umieścić polędwicę .Zwinąć .Do wysmarowanej formy włożyć pieczeń .Piec okolo 45min.Podawać na zimno lub gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak