Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
jajko
5 szt -
margaryna
250 g -
cukier
200 g -
mąka pszenna
250 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cytryna
1 szt -
sól
1 szczypta
krem
-
sok z cytryny
100 ml -
mleko 2%
150 ml -
budyń śmietankowy
1/2 opakowania - z cukrem -
cukier puder
1/2-1 łyżka -
masło
100 g
lukier i dekoracja
-
cytryna
1 szt -
cukier puder
1 szklanka (250 ml - około) -
skórka cytrynowa
do dekoracji
Dodatkowo do przygotowania blachy
-
masło lub margaryna
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przepis i sposób przygotowania Wielkanocna cytrynowa babka z kremem
Kroki postępowania














Komentarze (9)