Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna ćwikła

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 1 kilogram
chrzan 1 mały korzeń
oliwa 1 łyżka
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna ćwikła

Kroki postępowania

1
Buraczki myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane studzimy i obieramy ze skórki.
Krok 1 - Wielkanocna ćwikła foto
2
Obrane buraczki ścieramy na tarce o małych oczkach.
Krok 2 - Wielkanocna ćwikła foto
3

Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 2 łyżki chrzanu.

Chrzan dodajemy do buraczków. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem. Dodajemy oliwę z oliwek. Dokładnie mieszamy i gotowe.

Krok 3 - Wielkanocna ćwikła foto
4
Buraczki z chrzanem często goszczą u mnie w domu. Na wielkanocnym stole także nie może ich zabraknąć.
Krok 4 - Wielkanocna ćwikła foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 19:42
Też tak robię.
berys18 08.02.2014 17:53
z ochotą zjem nie tylko na Wielkanoc
Poison1988 08.02.2014 17:09
uwielbiam ćwikłę :) i faktycznie Wielkanocy sobie bez niej nie wyobrażam :)
gosia561 08.02.2014 16:25
super do świątecznych wędlin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak