Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Zupa chrzanowa

4.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Zupa chrzanowa

Chrzan wyłożyć na gęste sito, sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Masło rozgrzać, dodać chrzan i dusić na małym ogniu 2-3 min. Stale mieszając połączyć z bulionem i zagotować. Śmietanę roztrzepać z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka. Zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, cukrem i solą. Podawać z grzankami z pokrojonej w kostkę bułki lub z chleba razowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 16.04.2014 14:03
bardzo ciekawa zupa moje pyt bulion warzywny czy mięsny? i ile tego bulionu ;-)?
marcia7 07.04.2014 21:28
doskonała zupka
msmors 29.03.2013 21:51
bardzo ciekawy przepis
2milutka 29.03.2013 14:59
na pewno super w smaku:)
Janina 29.03.2013 13:55
Bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak