Wielkanoc: Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach

Wielkanoc: Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    100 g
  • ocet winny

    50 ml
  • truskawki

    8 szt
  • orzechy pekan

    50 g
  • biały krem balsamico

    4 łyżki
  • pierś z kaczki

    wędzona g
  • przepiórcze jaja

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić białym kremem balsamicznym i podawać z chrupiącym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ttrytka

06.07.2016 00:17
warto , bo pysznie wyglada

Klausia

31.03.2014 11:05
pyszna sałatka :)

dieta forum

17.06.2013 15:43
WOW, przepis powala; pewnie go nie zrobię, bo zbyt wyszukany, ale chętnie bym spróbowała

bietka

04.05.2013 11:06
ta sałatka jest pewnie pyszna :)

arbuzowo

02.04.2013 21:52
Wygląda rewelacyjnie!

Rafał3

02.04.2013 15:32
świetne polecam serdecznie

Boska_Agatka

02.04.2013 15:29
mniam mniam ale bym zjadła

trufelek

02.04.2013 15:14
Pysznie i zdrowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat