Wielkanoc: Tatar z łososia norweskiego z kaparami, jajkami przepiórczymi i czarnym kawiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    200 g
  • łosoś wędzony

    200 g
  • szalotka

    4 szt.
  • kapary całe Smak

    10 g
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • jajka przepiórcze

    6 szt.
  • kawior

    12 łyżeczek
  • rukola

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi z kawiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 16.04.2014 22:50
wykwintna Wielkanoc
Sylwia26 11.04.2014 09:04
ślinka leci
Patriszja 11.04.2014 08:43
Troche nie na moją kieszeń ale skład jak najbardziej dla mnie :)
Magula 11.04.2014 08:36
To jest dla mnie pomysł na wykorzystanie jajek przepiórczych które kupiłam.
Joannasz3190 10.04.2014 18:48
Pięknie podane :)
IwonaDD 10.04.2014 18:06
swietna propozycja na Wielkanoc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat