Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Policzki wołowe na purée truflowym z sosem korzennym i prawdziwkami
Warzywa z włoszczyzny pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć w tym samym rondlu, co mięso. Następnie dodać policzki, wino, miód pitny, rosół i przyprawy korzenne, dusić na małym ogniu ok. 2 godz., aż mięso będzie miękkie i kleiste. Po ugotowaniu wyjąć mięso z rondla, a sos zmiksować na jednolity krem, przetrzeć przez gęste sito i doprawić do smaku.
Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez drobne sito.
Do ziemniaków dodać miękkie masło i oliwę truflową, doprawić do smaku.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć prawdziwki na złoty kolor, doprawić do smaku.
Delikatne policzki wołowe podawać z aromatycznym purée truflowym, prawdziwkami i świeżymi kiełkami.