Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

5.0
(33)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Szybki pomysł na jajka faszerowane na Wielkanoc. Wystarczy wędzony łosoś, musztarda i przyprawy, aby przygotować pyszny farsz. 

Składniki:

jajko 5 sztuk
łosoś wędzony plastry 5 dag
masło 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

W czasie Wielkanocy faszerowane jajka smakują nam w każdej odsłonie. Jednak szczególnie dobrze komponują się z rybami takimi jak łosoś czy makrela.

Dekoracja: plasterki cytryny, gałązki koperku


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy.

Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.

Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

A może szukacie też innych przepisów na Wielkanoc? Więcej przepisów na pyszne faszerowane jajka znajdziecie TUTAJ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.03.2015 08:44
extra jajeczka
Klausia 13.04.2014 15:06
ale pięknie podane :)
Ela15 12.04.2014 09:28
extra jajeczka
marcia7 07.04.2014 21:28
ładnie wyglądają
agogo2 05.05.2013 21:41
super wyglada
mysza620 04.04.2013 15:58
dla mnie super
trufelek 02.04.2013 16:06
Pyszne i bardzo apetyczne:)
msmors 29.03.2013 21:53
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak