Wielka noga w czosnku i ketchupie

Wielka noga w czosnku i ketchupie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło czosnkowe

    60 g
  • sól, pieprz

    1 łyżeczka płaska
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • indyk

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* moja noga z indyka miała 900 g
Nogę z indyka oczyścić, opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Masło, ja miałam lurpark czosnkowe, pokroić w mniejsze kawałki. Powciskać je pod skórę mięsa. Następnie posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i polać ketchupem. Dokładnie natrzeć całe mięso.Wstawić do lodówki na min 4 godzinki. Piekarnik rozgrzać do temp. 160 stopni. Mięso przełożyć do brytfanki w której będziemy piec. Zapiekać 70 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Ja podałam z majonezem musztardowym:) Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

09.06.2013 11:30
pysznosci!

Olga_SK

08.06.2013 11:24
nabrałam apetytu! :) pięknie się prezentuje!

IwonaDD

08.06.2013 10:56
wow, wspaniale wypieczona i wygląda mega apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat