Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie ziemniaczki z jajkiem sadzonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 10 sztuk
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
słonina 200 g
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
jajko 2-4 sztuki
masło 2 łyżki
koperek
chili Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie ziemniaczki z jajkiem sadzonym

Ziemniaki obrać umyć , gotować do miękkości. Kiełbasę , słoninę oraz cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła przesmażyć chwilkę pokrojone składniki. Ugotowane ziemniaki odcedzić , przełożyć na patelnię , dodać kolejną łyżkę masa , oprószyć przyprawami. Wszystko razem wymieszać , smażyć do zarumienienia się składników. W między czasie na oddzielnej patelni rozgrzać odrobinę oleju , usmażyć jajka sadzone ( wbić jajka na patelnię , smażyć na małym ogniu pod przykryciem) , oprószyć solą i pieprzem. Gotowe ziemniaki rozdzielić na porcję , posypać posiekanym koperkiem , podawać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 11.01.2016 11:29
To tak samo jak i ja a do nich takie młode ziemniaczki , pycha :)
agaK. 10.01.2016 18:16
O, kocham jajko sadzone, jeszcze tak nie do końca ścięte żółtko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak