Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie ziemniaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pełnoziarnista 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat według uznania
olej kilka łyżek
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie ziemniaczki

Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości- gotujemy kilka minut w osolonej wodzie na półtwardo- odcedzamy i wrzucamy do miski. Polewamy ziemniaki kilkoma łyżkami oleju.
Mąkę łączymy z przyprawami- posypujemy ziemniaki i dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę smarujemy olejem- wykładamy równomiernie ziemniaki i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pieczemy około 20 minut aż ziemniaki będą rumiane i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.03.2015 18:38
Często robię podobnie
Renata9 02.03.2015 18:03
Bardzo lubię takie ziemniaczki
cooked 02.03.2015 17:34
prosto i smacznie
aginaa 02.03.2015 17:34
smaczne takie sa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak