Wiejskie szaszłyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    6 szt.
  • marchew

    4 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • boczek

    10 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    20 dag
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oraz marchew obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić na grube plastry. Paprykę pokroić na mniejsze części. Boczek pokroić w grubą kostkę, a kiełbasę w plastry.

Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę ziemniaki, kiełbasę zwyczajną, paprykę, boczek i marchew. Posypać przyprawą grill ziołowy. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 06.10.2012 09:13
ciekawe
janek64 05.09.2012 17:59
Prosto i skutecznie :)
ewa19a 18.02.2012 00:31
Ciekawe
zuzanna_z 18.01.2012 11:40
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat