Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 50 dag
por 20 dag
marchew 20 dag
cebula 20 dag
seler 10 dag
olej 3 łyżki
spaghetti 20 dag
masło 1 łyżka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie spaghetti

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki.
Oczyszczony por pokroić w krążki.
Marchewkę, seler i cebulę pokroić w kostkę. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.

W dużym garnku podgrzać olej, dodać cebulę, marchewkę oraz seler i dusić przez 5 minut stale mieszając.
Dodać pomidory i gotować bez przykrycia przez dalsze 5 minut.

Pod koniec dodać por i ponownie gotować przez 1 minutę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku.
Spaghetti połączyć z jarzynami i dokładnie wymieszać.

Podawać w dużym półmisku.
Przed podaniem posypać pokrojonym w kosteczkę lub tartym serem.
Można podawać z zieloną sałatą i szklanką mleka.

Smaczne danie na szybko, a przy tym syte, wystarcza za cały obiad lub danie kolacyjne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.09.2011 08:53
mniaamm
buksiak12 08.09.2010 10:33
z chęcią bym to wszamał
buksiak12 08.09.2010 10:33
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 09:57
mniam mniam
Dorota71 08.09.2010 09:57
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:38
smakowicie wygląda
Emilia22 08.09.2010 08:38
fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 08:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak