Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie omlety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko 2 szt
mleko 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szynka kilka plastrów
pomidor 1 szt
pieczarki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie omlety

Szynkę oraz pomidora kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko. Energicznie mieszamy trzepaczką Az powstanie nam jaśniejsza piana. W ten sposób dobrze napowietrzymy omlet. Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka i delikatnie potrząsamy w przód i w tył patelnią. Brzegi omleta podgarniamy delikatnie do środka. Na wierchu układamy dodatki tak aby wtopiły się w omlet. Gdy całość dobrze stężeje odwracamy na drugą stronę. Po upieczeniu składamy na pół o przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.12.2016 17:32
dużo osób daje takie składniki
VioletoweKucharzenie 29.11.2016 11:32
Najprostsze omlety na świecie. Z wiejskich jajek, z szynką, pieczarkami i pomidorem. Idealne na syte śniadanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak