Wiejskie leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    300 g
  • kiełbasa zwyczajna

    2 kawałki
  • pomidory

    3
  • cebula

    2
  • cukinia

    1
  • papryczka chili

    1
  • smalec

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na rozpuszczonym smalcu na złoto. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok. 20 minut. Po 20 minutach dodać drobno pokrojone pomidory oraz paprykę chili, dusić ok. 15 minut, następnie dodać posiekany czosnek i przyprawy. Zagotować. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 18.07.2016 12:38
znakomitości!!!
wyattearp 25.04.2016 20:02
smaczne jedzonko
monikaT83 01.02.2014 21:22
oj moje smaki:))
ewelinapac 01.02.2014 17:22
uwielbiam smak leczo
ada.la 01.02.2014 17:22
fajne danie
AGNIESZKA144 01.02.2014 16:55
bardzo lubię takie leczo
Milka100 01.02.2014 16:53
palce lizać to leczo
Magula 01.02.2014 16:29
Pyszności, uwielbiam leczo.
Lis 01.02.2014 16:24
Pyszniutkie takie leczo...mniam...mniam:)
DorotaZ 01.02.2014 16:23
Uwielbiam...u Ciebie wygląda znakomicie i na pewno tak smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat