Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie leczo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 300 g
kiełbasa zwyczajna 2 kawałki
pomidory 3
cebula 2
cukinia 1
papryczka chili 1
smalec 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie leczo

Karczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na rozpuszczonym smalcu na złoto. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok. 20 minut. Po 20 minutach dodać drobno pokrojone pomidory oraz paprykę chili, dusić ok. 15 minut, następnie dodać posiekany czosnek i przyprawy. Zagotować. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 18.07.2016 12:38
znakomitości!!!
wyattearp 25.04.2016 20:02
smaczne jedzonko
monikaT83 01.02.2014 21:22
oj moje smaki:))
ewelinapac 01.02.2014 17:22
uwielbiam smak leczo
ada.la 01.02.2014 17:22
fajne danie
AGNIESZKA144 01.02.2014 16:55
bardzo lubię takie leczo
Milka100 01.02.2014 16:53
palce lizać to leczo
Magula 01.02.2014 16:29
Pyszności, uwielbiam leczo.
Lis 01.02.2014 16:24
Pyszniutkie takie leczo...mniam...mniam:)
DorotaZ 01.02.2014 16:23
Uwielbiam...u Ciebie wygląda znakomicie i na pewno tak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak