Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie kaszotto

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 saszetka
żołądki z kurczaka 600 g
cebula 1
marchewka 1
por 4 łyżka
kurki blanszowane 250 g
przyprawy
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie kaszotto

2 saszetki kaszy jęczmiennej ( po 100 g )
600 g żołądków z kurczaka
1 duża cebula
1 duża marchewka
4 łyżki posiekanego pora ( zielona część )
250 g blanszowanych kurek ( użyłam mrożonych )
bulion warzywny
do smaku :
sól czosnkowo - ziołowa
pieprz czarny
curry
czerwona czubryca ostra
3 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE:

Żołądki dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić : marchew w półplasterki a cebulę w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć. Następnie dodać cebulę, marchew i por i dalej smażyć około 3 minuty.

Wsypać kaszę, przesmażyć, podlać jedną szklanką bulionu i dusić pod przykryciem 5 minut. Potem dodać przyprawy i gdy kasza wchłonie bulion ponownie podlać, dodać kurki i dalej dusić. Danie od czasu do czasu mieszać i dusić do miękkości kaszy w miarę potrzeby podlewając bulionem.

Danie nie ma być ani za suche ani nie powinno być za rzadkie od nadmiaru bulionu. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.02.2014 18:09
ciekawa propozycja
MagdaXXX 17.02.2014 14:30
fajna nazwa
Kuchenka 17.02.2014 14:00
podoba mi się :)
Barbara13 17.02.2014 13:01
ciekawa propozycja
margaret 17.02.2014 12:45
ciekawie)))
Adamorek 17.02.2014 12:36
dobrze wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak