WIEJSKIE BATONY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 100ML GĘSTEJ ŚMIETANY

  • 300 g cukru kryształu;

  • 250 g margaryny lub masła;

  • 150 g gorzkiej czekolady;

  • olej

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło lub margarynę rozpuścić, dodać śmietanę i cukier, zagotować (cały czas mieszając). Masę gotować przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać kokos i wymieszać. Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym i wylać masę . Masę dobrze rozsmarować i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia powstałe z masy cusio kokosowe wyłożyć z papierem z formy, ostrym nożem pociąć na kwadraciki wielkości czekoladek.
Czekoladę razem z olejem rozpuścić (można w kuchence mikrofalowej). Kokosowe kwadraciki zanurzać w gorącej czekoladzie. Odstawić w chłodne miejsce, by czekolada dobrze zastygła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat