Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
żołądki drobiowe 200 g
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
ząbek czosnku 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
lubczyk 1 łodyga
sól
Kucharek przyprawa do potraw
makaron nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem

Kroki postępowania

1
Żołądki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem foto
2
W garnku zagotowujemy wodę.
Wrzucamy na wrzątek żołądki, dodajemy ziele, liście i sól i gotujemy je 20 minut.
Krok 2 - Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem foto
3
Udka myjemy i dorzucamy do rosołu. Gotujemy je 30 minut.
Krok 3 - Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem foto
4
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do garnka. Doprawiamy Kucharkiem i gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy opłukaną gałązkę lubczyku oraz obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku.
Krok 4 - Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem foto
5
Na talerzach układamy ugotowany makaron, na niego wykładamy po łyżce żołądków i kilka marchewek.
Całość zalewamy gorącym rosołem.
Krok 5 - Wiejski rosół z żołądkami i lubczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.10.2013 07:34
lubię taki rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak