Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski misz - masz

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
parówki 5
papryka 2 strąki
cebula biała 1 średnia
kukurydza marynowana 1 puszka
mieszanka marchewki i groszku 1 słoik
olej do smażenia 3 łyżki
przyprawa warzywna do smaku
mieszanka pikantnych pieprzów do smaku
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski misz - masz

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy wszystkie potrzebna składniki. W międzyczasie nastawiamy wodę do ugotowania ryżu. Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywnej.
Krok 1 - Wiejski misz - masz foto
2
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy ją na oleju. Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w krótkie paseczki. Następnie do cebuli dodajemy paprykę, odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz mieszankę groszku i marchewki i dusimy wszystko na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. W międzyczasie obieramy parówki z osłonek i kroimy w talarki.
Krok 2 - Wiejski misz - masz foto
3
Parówki wykładamy na patelnię i dusimy wraz z warzywami kilka minut często mieszając. Na koniec dodajemy ryż i doprawiamy do smaku pikantną mieszanką pieprzów, ostrą papryką, solą oraz dosypujemy siekaną natkę pietruszki. Pozostawiamy potrawę na ogniu jeszcze przez kilka minut pamiętając o mieszaniu i już możemy podawać danie.
Krok 3 - Wiejski misz - masz foto
4
Nasz pożywny obiadek jest gotowy do podania. Smakuje wybornie, a jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Smacznego!
Krok 4 - Wiejski misz - masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 24.06.2014 15:39
fajna mieszanka
Kasia36 29.05.2013 22:10
Misz- masz ale pożywny, wiejskie najlepsze !
Izabela/bella81 22.02.2013 12:36
smaczne
Dorian 17.02.2013 21:20
pycha
adam1f 15.02.2013 08:27
dobry
ElizaT 14.02.2013 17:44
extra
Joanna23 07.02.2013 15:15
pyszne
EmciaPichci 06.02.2013 10:25
o ale fajne ;)
ElizaT 05.02.2013 22:30
fajne jedzonko
babcia
babcia 05.02.2013 10:28
rewelacja
Bernadeta1 01.02.2013 12:53
bardzo smaczny ten misz-masz
Angelika10 17.01.2013 21:44
super
artur7 17.01.2013 17:17
bardzo fajne
Rafał10 17.01.2013 11:42
PYYYYYSZNY !
edi 11.01.2013 13:31
pychotka
fotoviderek 06.01.2013 12:30
To może być dobre, że ho, ho :)
Jodaj 28.12.2012 10:14
prze pyszne :) uwielbiam jakie dania :)
AURELKA 27.12.2012 18:37
pyszne
-Natka- 27.12.2012 15:02
Joanno ja używam zwykłe drobiowe parówki, nawet nie wiem jakiej są firmy. Możesz użyć parówek, które Ty lubisz najbardziej. Pozdrawiam!
aisza1 24.12.2012 10:00
jakie parówki dodać ? Bo jest tyle tego na rynku.
aisza1 24.12.2012 09:59
pycha
Rafał10 18.12.2012 08:17
wiejski, syty i bardzo dobry :)
Magula 12.12.2012 12:58
pyszności Natko
-Natka- 12.12.2012 10:28
halinko - oczywiście, że każdy może przyrządzić, a wiejski wzięło się od tego, że mieszkam na wsi i to danie moja mam robiła ze świeżych warzyw, które przyniosła z naszego ogródka. :) Pozdrawiam!
pestka 12.12.2012 09:23
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak