Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
cebula 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
kostka rosołowa
boczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek

Kapustę przepłukać i odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić tak jak na frytki. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju. Kapustę smażymy na patelni. Rozrobić kostkę rosołową w pół szklanki wody. Bulion wylać na kapustę i smażyć do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Cebulę połączyć z kapustą. Boczek podsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Gdy ziemniaki są już miękkie to łączymy ziemniaki z kapustą i smażymy całość i doprawiamy do smaku.
Gdy chcemy dodać pieczarki to wtedy smażymy je na patelni i dodajemy do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak