Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kiełbasa wiejska 1/2 kg
ziemniaki 5 szt
woda 2 litry
tłuszcz 2 łyżki
cebula biała 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
kminek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kapuśniak

Wykonanie:
Kapustę ugotować do miękkości oddzielnie bez przykrycia w małej ilości wody. Kiełbasę pokroić zalać 2 litrami wody i gotować około 15 minut na wolnym ogniu. Następnie wyjąć z wody, włożyć pokrojone ziemniaki i ugotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą, następnie z zupą ziemniaczaną. Doprawić do smaku, włożyć przygotowaną wcześniej kiełbasę, zagotować i podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 22.03.2017 10:47
smaczna zupa:)
Wacław 22.03.2017 10:24
przepyszny kapuśniak :-)
gusia1000 22.03.2017 00:05
Lubię taką zupę.
Beatris 21.03.2017 22:41
Chętnie zjadłabym porcyjkę :)
Łukasz15 21.03.2017 21:26
Super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak