Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiejska zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki
seler
rzepa
pietruszka
cebula
fasolka zielona
wędzony boczek
mąka
koperek
sól
pieprz
majeranek
kminek
kapusta włoska

Przepis i sposób przygotowania na: wiejska zupa jarzynowa

warzywa umyj marchewki seler rzepe pietruszke ziemniaki obierz z fasolki obetnij konce i pokroj na kawalki fasolke i ziemniaki ugotuj w osobnej wodzie z sola. reszte warzyw pokroj w kostke kapuste poszatkuj wlej 1,5l wody posol i gotuj 30min do zupy dodaj ugotowane i idcedzone ziemniaki i fasolke wrzuc posiekany koperek dopraw zupe majerankiem kminkiem i pieprzem cebule posiekaj boczek pokroj w kostke przesmaz na patelni cebule i boczek oprosz maka i calosc zrumien wlej kilka lyzek zupy na patelnie wymieszaj i dodoaj do zupy mieszajac gotuj zupe z 5 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 17.02.2013 09:03
podoba mi się;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak