Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiejska kartoflanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 dkg
grzyby 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wiejska kartoflanka

* Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy w kawałki.
* Cebulę drobno siekamy i rumienimy w rondlu na smalcu.
* Dodajemy warzywa i wszystko razem smażymy.
* Dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy wodą.
* Do wywaru wrzucamy grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki, kminek, kostkę rosołową i gotujemy całość przez pół godziny, mieszając od czasu do czasu.
* Zupę doprawiamy majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki i selera.
* Zupę podajemy z gorącą kromką razowego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 24.01.2011 17:08
wspaniale się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak