Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejska jajecznica z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
kwaśna śmietana 4 łyżki
gałka muszkatołowa szczypta
posiekany szczypiorek 2 łyżki
mały pomidor 1 szt.
bekon 6 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska jajecznica z bekonem

1.Plasterki bekonu podsmażyć na chrupko i przełożyć na oddzielny talerz.

2.Jajka, śmietanę, sól i gałkę musz katołową dokładnie wymieszać, wlać na patelnię, na której smażony był bekon i smażyć na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Jajecz nicę zdjąć z ognia, gdy jajka się zet ną.

3.Jajecznicę obłożyć bekonem, posy pać szczypiorkiem i przybrać kawał kami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 19.02.2011 21:08
pyszna
iwona332 19.09.2010 19:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak