Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiedeńska Finezja

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier puder 40 g
żółtko jajek 2 szt.
mąka 125 g
zapach waniliowy 1 łyżeczka
czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wiedeńska Finezja

Masło utrzyj z cukrem na puszysta masę. Stopniowo dodaj do masy żółtka, i zapach waniliowy, cały czas ucierając. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Szprycką z końcówką w kształcie gwiazdki, o średnicy 1 cm, wyciskaj z masy faliste kształty długości 6 cm. Piecz je 12 min, w 180*C. W kąpieli wodnej rozpuśc czekoladę. Zanurzaj końce ciastek w roztopionej czekoladzie i odłóż do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.01.2012 21:58
szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak