wideo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    30 dkg
  • cukier puder

    1,5 szkl
  • mąka

    1,5 szkl
  • jajko

    6 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • amoniak

    1,2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretki

    2 różne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka utrzeć i wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną pozostawić białą, do drugiej dodać 2 łyż kakao a do trzeciej 3,4 szkl zmielonych orzechów. Upiec 3 placki. Przełożyć masą budyniową. Przełożenie: placek kakaowy masa-galaretka zielona-placek biały-masa-galaretka czerwona-placek orzechowy-polewa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piter 31 08.06.2013 21:33
szkoda ze zdjecia nie ma
[email protected] 16.04.2012 15:36
fajne
1j1o1l1a1 14.05.2011 23:01
ciekawa nazwa deseru :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat