Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
żółtko jajek 1 szt
cukier
dżem wiśniowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z dżemem

Kroki postępowania

1
Ciasto rozłożyć i pokroić na kwadraciki. Każdy róg naciąć na około 2 cm.
Krok 1 - Wiatraczki z dżemem foto
2
Na każdy kwadracik położyć trochę dżemu. Zawinąć do środka co 2 przecięty róg. Skleić rogi żółtkiem zmieszanym z łyżką wody.
Krok 2 - Wiatraczki z dżemem foto
3
Wiatraczki posmarować żółtkiem, posypać cukrem i piec na złoty kolor w temp 180 stopni.
Krok 3 - Wiatraczki z dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 07.11.2012 16:43
Palce lizać
traktorek 05.11.2012 16:24
apetyczne
ajres 10.10.2012 17:39
pieknie wygladaja
aga130982 24.08.2012 14:24
piękne
aga130982 24.08.2012 14:24
piękne
K&J 07.08.2012 18:11
pięknie wyglądają!
fijolek91 12.07.2012 21:14
Są świetne:)
Mati3 04.07.2012 19:30
super:)
Sylwia26 03.07.2012 09:00
smacznie wyglądają :)
Grazyna0211 26.06.2012 19:41
bardzo apetyczne ciasteczka
EWI 13.05.2012 13:10
świetne!!!
misia53 26.04.2012 12:57
fajnie wyglądają
Anna146 25.04.2012 07:28
wyglądają super
sylwia / sytofala 24.04.2012 21:59
apetyczne
Monika78 24.04.2012 21:57
slicznie wykonane
Katarzyna87 24.04.2012 21:36
fajniutkie
Aga20 24.04.2012 21:00
Fajny sposób zawijania;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak