Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jajek 1 szt
owoce z puszki małę opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Z gotowego ciasta francuskiego wycinamy kwadraty (mniej więcej o wielkości 7-8 cm bok). Kwadraty nacinamy w 4 miejscach po przekątnych.
Krok 1 - Wiatraczki z ciasta francuskiego foto
2
Do drugi nacięty róg przyczepiamy do środka kwadratu. Na środku w miejscu złączenia dajemy owoc z puszki np 1 winogrono, 1 wiśnie lub kawałęk ananasa, brzoskwini (dowolnie co kto lubi).
Krok 2 - Wiatraczki z ciasta francuskiego foto
3
Wiatraczki układamy na blaszce, można po wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec ok 15 min w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 - Wiatraczki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 02.04.2013 10:51
proste a fajnie wyglądaja
Kate131 26.12.2012 09:46
szybkie i dobre
Magula 26.08.2012 20:57
ja też, jedno ciasto a wiele pomysłów
Ewelina47 26.08.2012 20:37
super, lubię robić casteczka z ciasta francuskiego
mala2021 23.08.2012 14:57
szybko ,łatwo i smacznie
Ewa/kalapurtka 03.08.2012 20:55
Pyszne
Ankha 22.07.2012 20:56
Urocze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak