Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

White Xmas

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały rum 30 ml
domowy likier toffi 30 ml
śmietana 30% 40 ml
lód 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: White Xmas

Rum i śmietanę schłodzić. Do szejkera wrzucić 2 kostki lodu, dodać 30 ml domowego likieru toffi, dodać 30 ml zimnego białego rumu oraz 40 ml schłodzonej śmietany. Wstrząsnąć żeby składniki się dobrze połączyły. Przelać przez sitko do kieliszka i od razu podawać. Jeśli nie masz rumu, można go zastąpić wódką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.02.2014 18:09
Mmm dobre:)
ppaulina 31.12.2013 15:50
w sam raz na dzisiejszy wieczór
gosia56 28.12.2013 09:41
na pewno pycha
anemon 14.12.2013 17:44
Ciekawe połączenie smaków.
fotoviderek 14.12.2013 09:20
Ale smacznie u Ciebie :)
Katarzyna59 13.12.2013 18:28
super, extra
patryska76 13.12.2013 17:05
Super likier ;-) Z chęcią wypróbuję przepis :))
Mniam 13.12.2013 15:33
Jak zwykle pyszności :)
Laila2786 13.12.2013 14:05
super pomysł uwielbiam takie alkohole oczywiście z umiarem
Iwa27 13.12.2013 13:53
skosztowała bym :D
dada 13.12.2013 13:08
wow smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak