Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

White russian

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wódka 40 ml
likier Baileys 30 ml
śmietana 30% 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: White russian

Alkohole i śmietanka powinny być mocno schłodzone. Do szejkera wrzucić 3 kostki lodu, wlać 40 ml wódki, 30 ml likieru Baileys (ja użyłam domowego, można tutaj wykorzystać dowolny likier o podobnym smaku, jeśli ktoś nie lubi kawowego, można użyć czekoladowego lub toffi – tez będzie smacznie) oraz 20 ml świeżej, słodkiej śmietanki. Wstrząsnąć energicznie kilka razy i przelać przez sitko do szklanki. Można dodać kostkę zwykłego lub kawowego lodu, jeśli ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 16.10.2013 13:53
napiłabym się :)
mysza75 15.10.2013 10:39
na rozgrzanie proszę :-)
gosia56 15.10.2013 09:08
moze poproszę ale trochę pózniej
caralajna 15.10.2013 07:38
uwielbiam :)
fotoviderek 14.10.2013 21:27
Boski napój :)
msmors 14.10.2013 14:45
fajny przepis
patryska76 14.10.2013 13:38
Świetna rzecz ;-)
jussta 14.10.2013 13:24
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak