Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wesoły miś

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 100 gram
budyń waniliowy 1 op
czekolada 80 gram
budyń truskawkowy 1 op
obrane migdały 2 szt
czekolada na polewę 20 gram
owoce 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wesoły miś

Ugotuj budyń waniliowy z pół litra mleka i 60 gram cukru. Część budyni wlej do formy w kształcie misia w miejsce noska, brzuszka i łapek. W pozostałym budyniu rozpuść pokruszoną czekoladę. Masę wlej na stężały jasny budyń w formi.Ugotuj budyń truskawkowy z pozostałego mleka i cukru. Dodaj owoce i podgrzej. Masę rozsmaruj na stężałym w formie czekoladowym budyniu i odstaw do zastygnięcia. Deser wyjmij z formy. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą. Zrób z migdałów oczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak