Wesoły miś

Wesoły miś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • cukier

    100 gram
  • budyń waniliowy

    1 op
  • czekolada

    80 gram
  • budyń truskawkowy

    1 op
  • obrane migdały

    2 szt
  • czekolada na polewę

    20 gram
  • owoce

    150 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wesoły miś

Ugotuj budyń waniliowy z pół litra mleka i 60 gram cukru. Część budyni wlej do formy w kształcie misia w miejsce noska, brzuszka i łapek. W pozostałym budyniu rozpuść pokruszoną czekoladę. Masę wlej na stężały jasny budyń w formi.Ugotuj budyń truskawkowy z pozostałego mleka i cukru. Dodaj owoce i podgrzej. Masę rozsmaruj na stężałym w formie czekoladowym budyniu i odstaw do zastygnięcia. Deser wyjmij z formy. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą. Zrób z migdałów oczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat