Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wesołe świnki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Biszkopty 12 szt
masło orzechowe
płatki kukurydziane 4 szt
lentilki 2 szt
rodzynki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wesołe świnki

8 biszkoptów posmarować masłem orzechowym. Z pozostałych 4 biszkoptów wyciąć 8 nóżek oraz "ryjek" świnki. Na ryjku za pomocą wykałaczki zrobić 2 dziurki. Do głowy świnki przykleić uszy z płatków, przykryć drugim biszkoptem. Za pomocą masła przykleić wycięty ryjek oraz oczy z rodzynek. Wykałaczką namalować uśmiech. Do następnego biszkoptu przykleić po 4 nóżki, przykryć drugim ciasteczkiem. Na środku przykleić pępek z lentilki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.10.2013 06:48
urocze,,,,,,,,,,
Iwusia 26.07.2013 23:08
ale fajniusie
Lukrecja29 23.08.2012 13:51
boskie :D
Emilia22 12.05.2012 20:45
słodkie:)
1j1o1l1a1 12.05.2012 18:33
nie wiem z czego są zadowolone, skoro zostaną zjedzone :)))) ale super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak