Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgorz z rusztu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 3 szt
sos sojowy 5 łyżek
cukier 3 łyzeczki
ryż 30 dag
wywar z wloszczyzny 2 szkl
wino białe 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: węgorz z rusztu

ryż ugotować na sypko zalać ciepłą wodą i trzymać w cieple z węgorza odciąć głowę otworzyć na całej długości i wyciągnąć kręgosłup z głowy i kręgosłupa ugotować rosół zalewając wywar z włoszczyzny pokrojone na kawałki węgorze piec na ruszcie obracając na wszystkie strony ułożyc na gorącym ryżu i polać sosem zrobionym z wywaru wina i przypraw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak