Węgierskie leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • cebula

    2
  • kiełbasa chuda

    4
  • boczek

    200 g
  • pomidory

    4
  • chilli

    1 lyzeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • tymianek

  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Węgierskie leczo foto
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbaskę i podsmażamy, aż do wytopienia się tłuszczu z mięsa. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Węgierskie leczo foto
Paprykę kroimy w cienkie paseczki i wkładamy do garnka na rozgrzany tłuszcz. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po 15 minutach dodajemy sparzone i obrane ze skórki kawałki pomidorów i pokrojoną cukinię.
Krok 3 - Węgierskie leczo foto
Na koniec dodajemy mięso z cebulką. Dusimy ok. 30 minut. Przyprawiamy chilli, słodką papryką, tymiankiem, solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 21.01.2013 20:57
smakowite
Mysiunia 21.01.2013 20:03
bardzo apetyczne :) ładne zdjęcie :)
Mysiunia 21.01.2013 20:03
bardzo apetyczne :) ładne zdjęcie :)
aisza1 21.01.2013 11:40
pycha
Milena87 20.01.2013 19:16
wygląda bardzo apetycznie:)
kala9287 20.01.2013 17:44
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat